SimatupangXVI
2nd January 2010, 03:49 PM
Bahan :
110 gr cheese cream
75 gr icing sugar
30 gr selai apricot
300 gr milk cooking chocolate compound, lelehkan.
Cara membuat:
Bahan isi :
- Kocok cheese cream dan icing sugar hingga tercampur rata, masukkan selai apricot, aduk. Tuang semua bahan ini kedalam plastik segitiga, sisihkan.
- Siapkan cetakan coklat, taruh dalam freezer hingga dingin.
- Tuang sedikit coklat leleh pada cetakan, gunakan kuas untuk melapisi dindingnya, bekukan dalam freezer lagi.
- Tuang bahan isi ke dalam coklat beku tadi, bekukan lagi.
- Tuang lagi coklat leleh diatasnya, bekukan lagi, lalu keluarkan dari cetakan. Siap dikemas
110 gr cheese cream
75 gr icing sugar
30 gr selai apricot
300 gr milk cooking chocolate compound, lelehkan.
Cara membuat:
Bahan isi :
- Kocok cheese cream dan icing sugar hingga tercampur rata, masukkan selai apricot, aduk. Tuang semua bahan ini kedalam plastik segitiga, sisihkan.
- Siapkan cetakan coklat, taruh dalam freezer hingga dingin.
- Tuang sedikit coklat leleh pada cetakan, gunakan kuas untuk melapisi dindingnya, bekukan dalam freezer lagi.
- Tuang bahan isi ke dalam coklat beku tadi, bekukan lagi.
- Tuang lagi coklat leleh diatasnya, bekukan lagi, lalu keluarkan dari cetakan. Siap dikemas