GadoGado
18th September 2010, 07:02 PM
Bahan:
1 sisir pisang kepok tua yang masih mentah.
1 biji kelapa tua diparut, diambil santan pertamanya (kanil) + 1� gelas.
Garam secukupnya.
Cara Membuat:
Pisang direbus dengan kulitnya (dikukus).
Siapkan santan kental tadi tanpa dimasak.
Satu-persatu pisang dikupas, dalam keadaan panas dimasukkan ke dalam santan sambil diaduk-aduk sampai santan melengket di pisang.
1 sisir pisang kepok tua yang masih mentah.
1 biji kelapa tua diparut, diambil santan pertamanya (kanil) + 1� gelas.
Garam secukupnya.
Cara Membuat:
Pisang direbus dengan kulitnya (dikukus).
Siapkan santan kental tadi tanpa dimasak.
Satu-persatu pisang dikupas, dalam keadaan panas dimasukkan ke dalam santan sambil diaduk-aduk sampai santan melengket di pisang.